Підвищення кваліфікації викладача кафедри конституційного, міжнародного та адміністративного права у Харкові

 

З 13 по 18 січня 2020 року викладач кафедри конституційного, міжнародного та адміністративного права навчально-наукового юридичного інституту ДВНЗ «Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника»Федорончук Андрій підвищував кваліфікацію у Національній академії правових наук України за програмою «Новітні методики викладання галузевих юридичнихдисциплін» за темою «Методика викладання приватного та публічного права».

Захід був організований програмоюUSAID «Нове правосуддя», Національною академією правових наук України та Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого.

Підвищення кваліфікації відбувалося у форматі педагогічної майстерні. Учасники працювали у пленарних сесіях (круглий стіл та малі групи) та у межах двох змістовних блоків – «Публічне право» та «Приватне право».

Учасниками педагогічної майстерні були представники адміністрації та професорсько-викладацького складу провідних правничих шкіл України.

Протягом тижня учасники підвищували обізнаність стосовно сучасних інструментів вдосконалення змісту та якості вищої освіти, зокрема Інноваційного навчального плану підготовки правника і Сучасного інструментарію викладання права, а також обговорили механізми їх впровадження у практику правничих шкіл України.

За результатами діяльності педагогічної майстерні були напрацьовані: рекомендації щодо уточнення переліку компетентностей, які містяться в проекті магістерського стандарту та які слід винести на Єдиний державний кваліфікаційний іспит, а  також запропоновано нові компетентності; рекомендації щодо формування відповідних компетентностей під час навчання та поточного контролю в правничій школі; рекомендації щодо способів перевірки (оцінювання) таких компетентностей через Єдиний державний кваліфікаційний іспит; рекомендації з розробки міні-кейсів, есе, ситуаційних та інших видів завдань для Єдиного державного кваліфікаційного іспиту; приклади міні-кейсів, запитань для есе, ситуаційних та інших видів завдань; рекомендації щодо формулювання критеріїв оцінювання екзаменаційних завдань.

«Зимова педагогічна майстерня» була для мене чудовою можливістю отримати нові знання та досвід, познайомитися та поспілкуватися з фахівцями у сфері приватного та публічного права. Тиждень в Національній академії правових наук України – це чудова організація майстерні, насичена програма, захоплюючі доповіді, цікаві завдання для роботи в малих групах та продуктивна робота в команді професіоналів, відмінне спільне проведення часу разом із учасниками, Людьми дійсно з Великої літери!» – ділиться враженнями Андрій Федорончук.