Візит делегації Навчально-наукового юридичного інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника до Академії юстиції у Республіці Польща (м. Варшава, м. Каліш)

У період з 14 по 18 листопада 2022 року делегація ННЮІ відвідала Академію юстиції у Республіці Польща (м. Варшава, м. Каліш). Візит відбувся у рамках підписаного 28 травня 2022 року договору про співпрацю між ПНУ ім.. В. Стефаника та Академією юстиції і мав на меті наукову, навчальну та культурну інтеграцію науково-педагогічного складу та студентства ННЮІ з польськими колегами. Що відбувалося у рамках візиту?

-Перша робоча зустріч із польськими колегами і партнерами за спільними науковими проєктами.

-Присутність на урочистому врученні нагород працівникам пенітенціарної служби заступником міністра юстиції Республіки Польща, доктором Марціном Романовським і ректором Академії юстиції, генералом, доктором Марціном Стшелецом з нагоди Дня національної незалежності Республіки Польща, котрий відзначають 11 листопада.

-Панельна дискусія на тему «Закон і верховенство права: між онтологією та антропологією феномену»

-2 дні у студентському кампусі Академії юстиції у м. Каліш, де живуть, навчаються, тренуються та практикуються студенти, більшість з яких є майбутніми працівниками пенітенціарної служби у Республіці Польща.

-Зустріч з проректором з питань роботи зі студентами Академії юстиції, полковником Лешеком Колтуном і спеціалістом Інституту наук про безпеку, полковником Робертом Новацкі.

-Екскурсія до колишньої Виправної колонії у м. Каліш.

-Ознайомлення з територією студентського кампусу: приміщення для практичних занять студентів, котрі імітовані під справжню в’язницю, полігон, стрільбище, спортзали тощо.

-Презентація доповіді проректора з навчальної роботи Академії юстиції, професора, Ph.D. Якуб Чарковський про досвід запровадження дистанційного навчання в умовах пандемії Covid-19, демонстрація його колегами системи дистанційного навчання Академії юстиції.

До того ж делегати мали змогу познайомитися з Варшавою, Калішем, побачити чудові історичні пам’ятки архітектури, почути цікаві історії про визначні місця, а польські колеги висловили підтримку польського народу в умовах російської війни проти України та українців. Детальнішу інформацію читайте на сайті ННЮІ.