ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ВИКЛАДАЧА КАФЕДРИ ФЕДОРОНЧУКА А.В

Викладач кафедри конституційного, міжнародного та адміністративного права, кандидат юридичних наук Федорончук А.В. успішно пройшов підвищення кваліфікації за програмою «Викладання права в закладах вищої освіти: виклики війни та післявоєнного відновлення», яке було організоване Науково-дослідним інститутом правотворчості та науково-правових експертиз Національної академії правових наук України та Центром українсько-європейського наукового співробітництва.

        Навчання проводилося з 01.05.2023 р. по 11.06.2023 р. Навчальне навантаження становило 180 годин – 6 кредитів ЄКТС.

        Під час навчання були розглянуті наступні питання: зміст трудової функції науково-педагогічного працівника за законодавством України; проблеми обліку робочого часу науково-педагогічних працівників у разі дистанційної роботи в умовах воєнного стану; визначення закладом вищої освіти норми часу навчальної, методичної, наукової, організаційної роботи; локальні акти як правові засоби охорони та захисту трудових прав науково-педагогічних працівників; переосмислення підходів до проведення лекційного заняття: від передачі знань до формування компетентностей; організація та проведення практичних занять: виклики воєнного стану; юридична аргументація в системі правничих знань; судова практика як інструмент практикоорієнтованого навчання; використання практики національних судів у навчальному процесі; використання практики Європейського суду  з прав людини та Європейського суду справедливості в навчальному процесі; індивідуальна консультативна робота.

         В межах підвищення кваліфікації було підготовлено та опубліковано тези науково-методичної доповіді на тему: «Юридична освіта в умовах воєнного стану: яку форму навчання обрати?» (Викладання права в закладах вищої освіти: виклики війни та післявоєнного відновлення : матеріали всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації, 1 травня – 11 червня 2023 року. – Одеса: Видавничий дім «Гельветика», 2023. – 164 с.

         За підсумками підвищення кваліфікації викладач Федорончук А.В. отримав свідоцтво про підвищення кваліфікації № ADV-010553-LSI від 11.06.2023 р.