ЛЕКЦІЙНЕ ЗАНЯТТЯ ЗА УЧАСТЮ НЕПИЙВОДИ ЛЮДМИЛИ ІВАНІВНИ

Стейкхолдер, працівник відділу сприяння роботі регіональних представництв Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмила Непийвода провела для студентів І курсу Навчально-наукового Юридичного інституту Прикарпатського національного університету ім.Василя Стефаника лекційне заняття на тему: «Основні права, свободи і обов’язки людини і громадянина».
Студенти мали можливість поглибити свої знання щодо стану дотримання прав людини та практичної складової здійснення своїх повноважень Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини.
Лектор зосередила головну увагу на нові виклики для Офісу Омбудсмана та напрями діяльності, пов’язані із російською збройною агресією проти України, особливості роботи регіональних представництв Уповноваженого та стану дотримання прав людини у період воєнного стану.
Окремо обговорено практичні кейси проявів дискримінації в українському суспільстві та області зокрема, як боротися з негативними стереотипами й упередженнями, та як і ким можуть розглядатися скарги на дискримінацію.
Також майбутніх юристів ознайомили з особливостями реалізації Уповноваженим функції національного превентивного механізму, який діє в Україні більше 10 років за моделлю «Омбудсман+», а найбільш активні в обговоренні студенти отримали посібники з основних засад національного превентивного механізму.
Наприкінці Людмила Непийвода відповіла на численні запитання студентів в межах даної лекції.
Від присутніх на лекції студентів та особисто від себе Розвадовський Володимир Іванович, завідувач кафедри конституційного, міжнародного та адміністративного права навчально-наукового юридичного інституту, подякував Непийвода Людмилі Іванівні за змістовну, цікаву щодо практичної складової лекції та висловив надію про подальшу співпрацю.