Наукові напрямки досліджень

Кафедра конституційного , міжнародного та адміністративного права активно здійснює наукову діяльність . Результати наукових досліджень опубліковані у монографіях,  навчально – методичних посібниках , збірниках та хрестоматіях .

Монографії:

Книш  В. В. Теоретико-правові  підходи  до  удосконалення  інституту  конституційно-правової  відповідальності  в  Україні. Івано-Франківськ. Видавець  Супрун В. П. 2018. с. 396

Розвадовський  В. І. Проблеми  конституційно-правового  статусу  учасників  конституційного  провадження. Монографія. Івано-Франківськ,  ПНУ, 2019. с. 384.

Хрестоматії викладачів кафедри:

Хрестоматія “Виконавча влада в Україні” 2019

Хрестоматія “Місцеве самоврядування в Україні” 2019

Хрестоматія “Публічне законодавство України” 2019

Хрестоматія “Конституційне право в Україні” 2019

Хрестоматія “Державна служба в Україні” 2019

Хрестоматія “Право збройних конфліктів” 2019

Хрестоматія “Міжнародне гуманітарне право” 2019

Хрестоматія “Правові основи дипломатичної служби в Україні” 2019

Хрестоматія “Право міжнародних організацій” 2019

Хрестоматія “Адміністративні послуги” 2019

Хрестоматія “Адміністративна відповідальність”2019

Хрестоматія “Податкове право” 2019

Хрестоматія “Військова та альтернативна (невійськова) служба в Україні” 2019

Хрестоматія “Право Європейського Союзу” 2019

Хрестоматія “Міжнародне публічне право” 2019

http://lib.pnu.edu.ua/ – НАУКОВА БІБЛІОТЕКА

Матеріали  конференцій:

Збірник  матеріалів всеукраїнської конференції “Інформаційна безпека в сучасному світі та її вплив на конституційний лад в Україні: теорія й практика”2019 р.

Матеріали  міжнародної  онлайн-конференції  «Проблеми  трансформаціїеонституційних  засад  фінансової  та  матеріальної  основи  місцевого  самоврядування  в  умовах  децентралізації  публічної  влади  в  Україні»  2020 р.

Наукові онлайн-дебати (у форматі круглого столу) на тему «Досвід 25-ї річниці сучасного українського конституціоналізму та 30-річчя української державності: здобутки і втрати, проблеми та перспективи. 2021 р.

Міжнародна  науково-практична  інтернет  конференція «Міжнародні  і  національні  механізми  прямої  демократії: теорія  і  практика» 2021р.

Міжнародна науково-практична інтернет-конференція на тему: «Особливості прийняття та реалізації Міжнародних пактів з прав людини 1966 року: міжнародний та національний досвід» 16 грудня 2021 року

Матеріали круглих столів:

Матеріали круглого столу на тему:  “Загальна декларація прав людини ООН 1948 року: стан реалізації в Україні” 10 грудня 2019 року

Круглий стіл на тему: “Роль Загальної Декларації Прав Людини ООН 1948 року в формуванні фундаментальних  основ правової системи  України: історія і сучасність”  10  грудня, 2018 р.

Круглий стіл на тему: “Актуальні проблеми правового забезпечення конституційних прав і свобод людини та громадянина в Українітеорія й практика  26  червня,  2018 р.

Огляд круглого столу Вісник КСУ  квітень, 2018 р.

Збірник круглого столу “Європейські демократичні спільні цінності та конституційний процес в Україні: проблеми теорії та практики “ 22  грудня, 2017 р.

Онлайн-дебати (у форматі Круглого Столу) на тему «Досвід 25-ї річниці сучасного українського конституціоналізму та 30-річчя української державності: здобутки і втрати, проблеми та перспективи».

Навчально-методичні посібники викладачів кафедри:

Навчально – методичний посібник з фінансового права 

Загальна характеристика структури правовідносин публічного контролю в адміністративному праві 

Наукові напрямки досліджень викладачів кафедри конституційного, міжнародного та адміністративного права складаються з урахуванням загально визначеної інститутської тематики науково-дослідної роботи та кафедральної теми, обумовленою актуальністю проблем, що підлягають розробці, і змісту навчальної програми. Зокрема, колектив кафедри працює над вдосконаленням індивідуальних тем, що охоплюється наступною науковою тематикою: «Правові проблеми державотворчих процесів в Україні» ( науковий керівник – кандидат юридичних наук, доцент Розвадовський Володимир Іванович, № 0111U002648). Тому в межах розробки теми фундаментальної науково-дослідної роботи кафедри конституційного, міжнародного та адміністративного права і ставиться завдання окреслити загальні тенденції та визначити основні напрямки теоретичного обґрунтування та практичної реалізації сучасних державотворчих концепцій, що характеризують розвиток України на новітньому етапі її незалежного існування.

Таким чином, через дослідження державотворчих процесів професорсько-викладацький склад вчиться враховувати та поважати досвід попередників і намагатися залишити нащадкам удосконалені інститути державної влади, ефективну правову систему, що будуть в найбільш оптимальний спосіб виконувати покладені на них функції та відповідати потребам людини і суспільства.

Дослідження сучасних підходів до державотворення дає нам змогу пов’язати історичну традицію із сучасністю; зробити прогноз та змоделювати перспективу реалізації політико-правових концепцій; установити зв’язок між історичними політико-правовими концепціями та сучасним розвитком юридичної науки і практики.

Кафедра конституційного, міжнародного та адміністративного права активно приймає участь у щорічних наукових конференціях університету, забезпечуючи роботу секції конституційного, міжнародного та адміністративного права та у наукових конференціях, які проводять інші вузи.